Terug naar overzicht

Mijn reistips : Kos

20 augustus, 2014

Ik start deze week waar we vorige week geeïndigd zijn : op de vlieghaven richting de volgende bestemming :-) Vorige week vertelde ik jullie over mijn reiservaring in Santorini. Wij zijn van daaruit verder doorgevlogen naar Kos, ook een vakantiebestemming dat tot Griekse eilanden behoort. In deze reisblog vertel ik jullie alles over deze bestemming.

Kos is ook een heel klein eiland. Met slechts ongeveer een 45km breed en een 8km diep ben je op 1 dag helemaal rond. Wij lagen zeer centraal gelegen in hotel Palazzo del Mare in Marmari. Een goeie uitvalsbasis voor wie wat wil gaan bezichtigen. Huur hiervoor even een quad. Je bent ongeveer 30€ kwijt voor een hele dag. Dit kan je best in het hotel zelf regelen. Van Kos moet je niet al te veel verwachten. Het is eerder een rustvakantie, ideaal voor familie’s. Er zijn 3 plekken die wel een bezoekje waard zijn.

1493344_548066075316550_2289094374921818731_oOns 1e bezoek was aan het strand bij Agios Nikolaos. Vanop het strand zie je voor je het eilandje Kastri dat je bijna wandelend kan bereiken. Op de top liggen restanten van een kasteel dat werd gebruikt om de baai te beschermen tegen piraten en je vindt er ook een klein kerkje. Dag 1 hebben we ook wat archeologische sites bezocht zoals o.a. het Asklepieion. Zeker een bezoekje waard !

Met de quad reden we nadien verder naar Kos stad. Het eerste gedeelte wat we bereikt hadden was het strand. Wat hectisch daar ! Ik waande me in Loret del Mar, jaren 2005 :-) Overal luidruchtige jongeren die op het strand liggen als mieren in een mierennest, bier dat over je heen vliegt,… Niets voor gezinnen dus. Wel voor jongeren die houden van te feesten want hier feesten ze duidelijk dag en nacht :-) Kos staat nl. gekend om zijn nachtclubs. In het oude gedeelte vond ik het wel heel aangenaam om te wandelen. Kleine authentieke straatjes met winkeltjes & souveniershops. Je vindt er vaak dezelfde dingen als in Turkije (dat met de boot makkelijk te bereiken is vanuit Kos), alleen ietsje duurder. Er is in het centrum ook een kleine overdekte markt, bezoekje zeker waard. En aan de haven is het leuk rondwandelen met al die cruiseschepen die er aanmeren.

1521655_548065955316562_7214030089187987452_nAls laatste reden we door naar  de bergtop Zia. Vroeger was dit een prachtig Grieks dorpje met authentieke huisjes, aangename taverne’s & prachtige uitzichten over Kos. Ondertussen wordt het ook overstelpt door toeristen maar blijft het toch een bezoekje waard, alleen al voor het mooie uitzicht. Wanneer je daar bent (geen nood, het heeft maar 1 straat dus je kan niet missen) is er voorbij de laatste bocht een taverne met een prachtig dakterras waar je uitzicht hebt over heel Kos. Ga er zeker eens proeven van hun zelfgemaakte Moussaka die je tevens samen met hun mag klaarmaken. Vanuit Zia kan je nog een 2u durende wandeling maken naar de top van Kos. Hier heb ik me niet aan gewaagd. Veeeeel te warm !

10552384_548065491983275_5926015891335329880_nOh ja en als je beslist hetzelfde hotel te boeken als ons kies dan zeker voor een Swim Up Room ! 50% van de kamers hebben daar de swim up module. Maar vraag de zonzijde. Echt de moeite waard ! De kamers met privézwembad raad ik niet aan. Die liggen nogal afgelegen. Deze tip kreeg ik van Nancy van het Jetair center in Bekkevoort die ook onze vorige reis naar Santorini regelde (lees meer over deze blog hier) Zij helpt ons altijd fantastisch verder als we specifieke wensen hebben omtrent bepaalde bestemmingen of hotels.

En vergeet niet om je haren te beschermen want de zon draait daar vele uren op volle toeren :-) Ik schreef hier vorige keer al een blog over. Mijn zwembadgeheimen aka verzorgingstips lees je hier

Hopelijk ben je wat met mijn tips. Ben je van plan om Kos te boeken & heb je wat persoonlijke vragen. Mail mij gerust : info@stylinglounge.be

Al je vragen zijn welkom

Veel reisplezier x Maite


Tagged :