Terug naar overzicht

Mijn zwembadgeheimen

5 augustus, 2019

Nu velen op vakantie zijn, leek het me de ideale gelegenheid om eens een blog te schrijven over mijn haarverzorgingsrituelen & ik verklap je ook mijn tips om na vakantie nog gezonder haar te hebben dan voorheen.

Je haren & hairextensions lijden enorm onder de zon, het chloor maar vooral het zout in de zee. Bovendien zorgt de combinatie van deze 3 dat je haar makkelijker verbrandt. Maar ik geef jullie graag eens een kijkje in mijn “vakantiebadkamer”.

 

RedkenColorExtendSun'SS'13MyFavoriteFabric
 

Ochtend dag 1

’s Ochtends start ik met mijn 1e ritueel. Onder de douche was ik mijn haar 2x met de Color Extend Sun shampoo & neem een grote kwak color extend sun masker + waterwear + SPF, allemaal van Redken. Het masker voedt mijn haar, de waterwear stoot chloor & zeewater af & de SPF voor dat men haar & hoofdhuid beschermt is tegen de schadelijke zonnestralen. Goed mengen deze 3 & op het haar smeren, ook bovenaan.

 

samenTip :

Ik maak mijn haren & extensions handdoekdroog voordat ik er eender welke verzorging opdoe (= even met de handdoek over de haren om de grootste hoeveelheid water te verwijderen). Water werkt namelijk afstotend & zorgt ervoor dat je veel meer product nodig hebt. Nadien ga ik het geheel goed doorkammen van hoofdhuid tot haarpunten zodat het zeker overal verdeeld is.

 

haren vast

Nadien doe ik mijn haar samen in een vlecht of dot. Dat zorgt ervoor dat de producten niet uit mijn haar kunnen “gewassen” worden door de stroming van de zee, … of Dieter die me continue in het water gooit ;-)

 

Je mag het gerust afwerken met wat leuke haaraccessoires zoals bloemen of een leuke haarband als je dat graag wilt. Zo loop ik de hele dag rond. Ik doe overdag verder niets meer aan men haar.

 

Avond dag 1

’s Avonds wanneer we het strand en zwembad verlaten hebben, spring ik weer als 1e onder de douche. Ik was uiteraard alle producten voldoende uit men haar. Ook overgebleven chloor- & zeewaterresidu’s . Ik was men haren nog 1x met mijn shampoo & spoel het uit. Nadien nog eventjes mijn maskertje erop (dat ik deze keer uitzonderlijk niet laat inwerken maar meteen uitspoel na het doorkammen) en ik sluit af met een conditioner wat mijn haarschubben weer sluit.

 

Verder gebruik ik men favoriete alledaagse styling- & afwerkingsproducten & maak ik ’s avonds weer iets moois van mijn gezonde haren.

einde

Dag 2

Als laatste geef ik je nog een extra tip mee. De dag nadien zien mijn haren er uiteraard vaak nog altijd toppie uit. De krullen of het opsteekkapsel van de avond voorheen hou ik graag nog eventjes. Dan zal ik de dag nadien ’s ochtends uitzonderlijk geen producten op men haar doen. Ik draag dan wel vaak een hoed of dergelijke maar dan weet Dieter ook dat hij me vandaag NIET in het water mag gooien. Ga ik het water in, steek ik alles goed naar boven zodat het zeker niet nat wordt. Ter compensatie zal ik die avond mijn haren wassen wanneer we op de kamer komen & laat ik mijn maskertje die nacht wél inwerken. Zo krijgen mijn haren & extensions toch elke 24u een fantastische verzorging van 10u lang !

 

These are my secrets ladies…

 

Laat je zeker altijd goed adviseren door jouw kapper welke producten voor jou aangewezen zijn. Kies ze niet lukraak zelf. Elk haartype vraagt een andere soort verzorging. Ook bij Styling Lounge ben je welkom om advies.

 

Veel vakantieplezier, nu je weet dat je haren zeker niets kan overkomen!

 

Love, Maite


Tagged :