Terug naar overzicht

Petra’s eigen Perfect Hair! #Gastblogster

8 maart, 2016

De vraag of hairextensions je eigen haar schaden, die krijgen wij nog dagelijks. Begrijpelijk natuurlijk. Je wilt helemaal niet dat je eigen haren gaan lijden onder je nieuwe look. Maar geloof je me ook als ik zeg dat hairextensions je haren kunnen gezonder maken? Gastblogster Petra doet voor jullie haar persoonlijk verhaal.

 

Eerder schreef ik al een leuke blogpost uit of hairextensions je haren kunnen schaden. Het antwoord was heel duidelijk “JA”, als je je niet aan 5 belangrijke regels houdt. Maar wat als je nu die 5regels wél volgt?

 

Petra kwam in 2010 voor de eerste keer bij mij terecht voor hairextensions. Dat was nog in mijn 1e salonnetje bij me thuis in de chalet. (Wie herinnert zich dit nog?) :-) Nu zijn we bijna 6jaar verder & is Petra nog steeds een trouwe maar vooral super leuke madam die ons salon regelmatig bezoekt voor haar hairextensions, haarkleuringen (in ons hoofdsalon Maison Maite) & controles. Ze heeft al kennis gemaakt met alle verschillende merken die wij aanbieden. Benieuwd hoe haar haren er na al die jaren uitzien? Petra deelt speciaal voor jullie haar persoonlijk verhaal…

 

Interview met PetraWanneer heb je besloten hairextensions te gaan dragen?

Enkele jaren geleden speelde ik een heel aantal kilo’s kwijt. Samen met mijn kilo’s, verloor ik helaas ook heel wat van mijn eigen haren. Ik hou van lange haren, liefst nog met veel volume, zoals elke vrouw wellicht. Maar met mijn eigen haar was dat alles behalve mogelijk. Voor een avondje uit koos ik daarom voor clip-in-extensions. Alleen vond ik dat altijd zo’n gedoe & ik wou bovendien een oplossing voor langere termijn. Mijn keuze voor extensions was dus snel gemaakt.

Dit was 1 van de eerste voor & na's van Petra

Dit was 1 van de eerste voor & na’s van Petra

Waarom koos je hiervoor destijds voor Maite?

Ik kwam via Facebook eerder toevallig op de pagina van Maite terecht, die toen nog in haar salonnetje in Veerle-Laakdal zat. Het was toen wel al duidelijk dat ze kennis van zaken had. Na een kennismakingsgesprek legde ik de zorg voor mijn haar met vertrouwen in haar handen. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad.

 

Hoelang draag je reeds hairextensions & hoeveel stuks?

Kun je je voorstellen dat ik begonnen ben met 50 stuks? In 2010, toen ik voor het eerst bij Maite kwam, besloten we om stap voor stap te kijken of mijn superfijne haren de extensions goed zouden verdragen. Ik volgde steeds het advies van Maite op waardoor mijn haren sterker & sterker werden. Inmiddels draag ik 125 stuks Perfect Hair-extensions.

 

Zag je, of voelde je enig verschil na enkele keren hairextensions te dragen?

Wie mijn voor- en na foto’s van 2010 & november 2015 naast elkaar legt, ziet het duidelijk, het verschil is immens. Mijn haar is de laatste jaren nog nooit zo gezond geweest als nu. Je moet natuurlijk wel voor professionals kiezen, die weten hoe ze correct extensions moeten plaatsen & naverzorgen!

Dit is mijn laatste voor & na foto. Mijn haar is duidelijk veel langer, voller & sterker!

Dit is mijn laatste voor & na foto.

 

 Wat heb je gedaan om je eigen haren & hairextensions te beschermen/voeden?

Ik heb een vaste routine als ik mijn haar was: twee keer shampoo, masker & afsluiten met conditioner. 1 keer per week ga ik slapen met een haarmaskertje. Momenteel zijn de shampoos & conditioners Diamond Oil High Shine & Color Extend Magnetics mijn favoriete Redken-producten. Zo behouden mijn haren hun mooie kleur, & ze krijgen een mooie glans. Als het mij aan tijd ontbreekt of als het niet uitkomt om een masker in te doen & ermee te gaan slapen, gebruik ik graag de Diamond Oil van Redken om te voorkomen dat mijn extensions droog zouden worden. Maite schreef al de naverzorging uit van A tot Z in het infobundeltje dat ik van haar meekreeg. Heel handig al die tips & trics!

 

Wat denk jij dat het geheim is aan je sterke haarverbetering?

Geduld, geduld, geduld! Goeie haren groeien jammer genoeg niet op één nacht tijd. Een goede haarverzorging begint van binnenuit, maar de buitenkant is minstens even belangrijk. Om mijn haren langs de binnenkant te voeden, neem ik dagelijks ijzersupplementen. Die bevorderen de haargroei. Luister ook steeds naar de tips van je kapper. Die kan jouw situatie het best inschatten & dat kan jouw haar alleen maar ten goede komen. Daarom gebruik ik ook steeds de professionele producten van Redken, of andere producten die jullie mij aanraden. Het is dankzij het geduld, jullie eerlijkheid & professionalisme dat mijn haren zo fantastisch geworden zijn na al die jaren.

 

Waar zie jij jouw haren binnen vijf jaar?

Hopelijk kan ik op de ingeslagen weg verder gaan & zijn ze minstens even gezond, of liefst nog gezonder, dan nu! :-)

 

www.perfecthair.beJe hebt ondertussen elk hairextensionmerk wel uitgetest. Heb jij een favoriet merk & waarom?

Klopt, ik startte met The Original, het A-klasse merk waarmee Maite toen werkte. Dit merk moest je wel zwaar verzorgen: meermaals uitborstelen (want het knoopte sneller) & bijna dagelijks voedende olie inkneden. Er kroop naar mijn normen te veel tijd in, dus toen Maite overschakelde naar Great Lengths, ben ik gevolgd. Ik merkte meteen een positief verschil in tijd die ik er moest insteken. Maar sinds november draag ik extensions van de Diamond Series van Perfect Hair, Maite’s eigen merk, & dit is zonder twijfel mijn favoriet. Ze hebben een superzachte zijdecoating, waardoor ze bijna nooit knopen & een minimum aan onderhoud nodig hebben, een groot verschil met de voorbije merken. Zalig toch?!

 

Zou je ooit nog zonder kunnen?

Ik zou waarschijnlijk nog wel zonder kunnen, maar de vraag is of ik wel nog zonder wil … Hairextensions opende een hele nieuwe wereld voor me. Ik hou van mijn lange haar, dus ik hoop dat de dames van Maison Maite & Styling Lounge er nog vele jaren bijdoen!

 

Schaden hairextensions jouw haar?

Wat zeg je nu?! Heb je mijn laatste voor & na al eens bekeken? :-) Maar ik heb dan ook altijd gekozen voor dé profesionals op hairextensiongebied, jullie dus!

 

PetraNog enkele weetjes van Petra zelf

#1 Maison Maite (en nu ook Styling Lounge) addict sinds: 2010

#2 Mijn haarmotto: Go big or go home ;-)

#3 Mijn grootste kapselblunder: Laat ons zeggen dat die keer dat ik mijn eigen frou geknipt heb, niet meteen mijn grootste succesnummer was … De dag voordat ik mijn bedrijfsfoto moest laten nemen, overigens!

#4 Als ik voor een dag all the way kon gaan: koos ik voor de appelblauwzeegroene ombré van Kylie Jenner, ongelofelijk knap!

#5 Wat is jouw favoriete haarstijl? Door de week draag ik mijn haar altijd steil, maar als ik bij Styling Lounge ben, kies ik steevast voor de Rio of de Milano blowout.

#6 Wat was je laatste hair-aankoop? Een supermooie haarketting, gekocht bij Styling Lounge in Geel. Ik durf ze intussen al niet meer tellen, maar hey, een vrouw moet kunnen afwisselen, toch?

 

Dank je Petra voor jouw persoonlijk verhaal! <3

 

Ook zin om jouw persoonlijk verhaal te delen? Of zit je zelf met vragen? Laat het ons weten! Wij helpen je heel graag verder met #perfecthair, al dan niet van jezelf !

 

Xoxo Maite

 


Tagged :