Terug naar overzicht

Valerie vertelt haar verhaal #gastblogster

16 november, 2016

De vraag of hairextensions je eigen haar schaden, die krijgen wij nog dagelijks. Begrijpelijk natuurlijk. Je wilt helemaal niet dat je eigen haren gaan lijden onder je nieuwe look. Maar niet iedereen zijn eerste ervaring met hairextensions is zoals ze verwacht hadden. Gastblogster Valerie doet voor jullie haar persoonlijk verhaal.

 

Wij schreeuwen moord & brand dat hairextensions je haren niet kunnen schaden zolang je deze 5regels maar respecteert. Maar dan toch gebeurd het wel eens dat je standaard je hairextensions begint te verliezen, vanaf dag 1. Alle schik zit erin. Zouden je haren nu afbreken? Dit overkwam Valerie & daarom doet zij eerlijk haar verhaal.

valerie-bij-styling-lounge

Waarom koos je voor hairextensions?

Ik ben jammer genoeg niet gezegend met een volle bos haar. Ik heb heel weinig en fijn haar, en als ik mijn haar laat groeien, geeft dat het effect van… 5 rattenstaartjes! :-)
Jaren droomde ik al van lange weelderige haren, van vlechtjes, hoge paardenstaarten en andere leuke updo’s. Maar ik kwam niet verder dan een fancy haarband in mijn korte haartjes. En begin dit jaar nam ik dan de beslissing: ik zou hairextensions laten zetten! Ik wilde me op en top vrouwelijk voelen, en was mijn korte koppie beu!

Pop the champagne... welkom bij Styling Lounge by Maison MaiteHoe kwam je bij Styling Lounge terecht?

Ik kwam vaak in Leuven, en had het salon al gezien. Even opgezocht op het internet, en daar zag ik dan alle goede reviews. Ik was wat sceptisch, omdat ik al veel negatieve reacties had gelezen over extensions in het algemeen, maar die reviews stelden me gerust. De snelle, lieve en professionele reactie van Maite op mijn emailtje met vraag tot meer informatie heeft me dan over de streep getrokken. 

Wat was je 1e reactie toen je je eindresultaat zag?

Ik herkende mezelf amper! Kon niet geloven dat het er zo natuurlijk uitzag. Ik moest zo wennen aan de lengte van mijn haren, dat ik er nog een stukje van heb laten afknippen, maar hield nog altijd een mooie lengte. Het was het wachten waard geweest. De reacties uit mijn omgeving waren eveneens hartverwarmend: “Het lijkt of je altijd al lange haren hebt gehad, het past zo bij je!”

 hairextensions-door-styling-lounge

Maar toen begon je hairextensions te verliezen. Veel hairextensions! Hoe voelde je je daarbij?

Eerlijk? Rot. Ik meende dat mijn haar niet sterk genoeg was om de extensions te dragen, aangezien ik er van de eerste dagen al verloor. Ik vond er op mijn hoofdkussen, verloor er bij het haren wassen in de douche en met het borstelen. De eerste week was ik er al een 30-tal kwijt, terwijl dat het gemiddelde totale aantal is dat ik zou moeten verliezen op 4 maanden draagtijd. Ik was heel erg teleurgesteld en was heel erg bang dat ik mijn haren beschadigd zou hebben. Gelukkig waren Maite en haar team heel begrijpend en hebben ze me onmiddellijk ontvangen om te bekijken waar het probleem zat. En dat probleem werd snel duidelijk: ik had geen “gaten” op mijn hoofdhuid, en mijn haren waren niet beschadigd. Ook het feit dat ik geen pijn had toen er extensions uitkwamen, was een teken. Hoogstwaarschijnlijk zat ik in een ruiftijd!

 

Wat dacht je toen je hoorde van een ruitijd?

Ik was sceptisch :) maar ik besloot om Maite te vertrouwen en even de kat uit de boom te kijken. Ik bekeek mijn haren en hoofdhuid geregeld en liet mijn extensions ook maandelijks controleren bij Styling Lounge (of bij Maison Maite wanneer ik mijn haarkleur meteen liet bijwerken) . Ik ging ook vaak langs voor een blowout. Na drie maanden was ik er teveel verloren, en besloot ik om ze wat korter te laten knippen, zodat ik wel nog wat volume had, maar minder lengte. Met mijn fijne haren, was het extra volume sowieso mooi meegenomen! Maar zoals je op de foto’s ziet, tot de laatste dag was het nog altijd een heel mooi resultaat natuurlijk.

blowouts-bij-styling-lounge-en-maison-maite

Desondanks een minder leuke ervaring liet je toch nogmaals hairextensions plaatsen. Waarom?

Omdat Maite & haar team gelijk hadden. Na een dikke maand stabiliseerde mijn ruiftijd en verloor ik bijna geen hairextensions meer, net zoals Maite voorspeld had. Bovendien waren mijn eigen haren in geen enkel geval beschadigd (zoals zovelen wel beweren). En hoofdzakelijk omdat toen mijn eerste hairextensions eruit gingen ik mezelf simpelweg al niet meer kan voorstellen zonder mijn lange haren :-) Het plezier om een lange, volumineuse paardenstaart te maken… zalig. Of vlechtjes dragen! Vroeger moest ik mijn haren elke dag wassen, omdat ze zo fijn waren, en er geen volume meer in zat. Ze werden ook heel snel vettig. Met mijn extensions kan ik dagen verder zonder ze te wassen, mijn hoofdhuid is minder vet, en ik kan er elke dag wat anders mee doen! Ik ben een experte geworden in het gebruik van de krultang: de beachy waves in mijn haren leggen kan ik als de beste!

 

www.perfecthair.beWelke merk koos je?

De eerste keer heb ik 125 stuks Perfect Hair Diamond series genomen. De tweede keer wou ik aanvankelijk de Perfect Hair Gold Series proberen maar omdat in mijn haar een kleur zat die enkel de Diamond Series had werd er gemengd. De derde keer koos ik voor enkel Perfect Hair Gold series. Bedoeling is om ze binnenkort iets minder lang te dragen, een halflange bob. Aangezien de Gold series minder vol zijn in de punten kan dat perfect. Maar moest mijn portefeuille kunnen kiezen : 100% Perfect Hair Diamond series! 

 

 

Hoe is het nu met je eigen haarkwaliteit?

Fantastisch! Ik denk dat het vooral beter is geworden omdat ik nu systematisch producten van Redken gebruik om mijn haren en extensions te verzorgen en te onderhouden. Ik was mijn haren twee maal  om de drie dagen ’s avonds onder de douche met een aangepaste Redken Shampoo en ga dan slapen met een maskertje op. ’s Ochtends spoel ik die uit, conditioner erop en ze zijn superzacht! Mijn haren groeien nog steeds, en hebben veel minder gespleten punten. Ik ben ervan overtuigd dat extensions niet slecht zijn voor je haren, MITS ze goed gezet werden, met de juiste producten én met de goede verzorging. En daar moet ik me bij Styling Lounge en Maison Maite geen zorgen over maken. 

 

Nu ondertussen al voor de 4e maal hairextensions. Nog een ruiftijd gehad? Wat is je ervaring nu?

Neen, nooit meer een ruiftijd gehad. Maite legde mij uit dat sommige mensen dit heel sporadisch hebben, anderen nooit & nog anderen zelfs tot 2maal per jaar. Je kan hier helemaal niets aan doen. Ik hou mijn hairextensions altijd mooi 3 tot 4maanden. Mij hoor je dus niet klagen! Ik ben er mee op vakantie geweest, heb gesport, naar sauna geweest enz. Ook ben ik volop aan het experimenteren gegaan dankzij de coloristes van Maison Maite. Zij begeleiden mij in het veranderen van haarkleur zonder enige schade voor mijn hairextensions. Zo heb ik laatst een strawberry blonde gloed uitgeprobeerd , waanzinnig prachtig! 

styling-lounge

En verslaafd? :-) Of zou je nog zonder kunnen?

Nop! :-) Het grappige is dat mijn vrienden en familie me nu vragen: “Nu zijn je haren toch al wat langer? Volgende keer moet je toch geen extensions meer?!”.  Ze vergeten dan wel dat ik niet gezegend ben met volume, en zelfs indien mijn haren langer zijn geworden, ze gaan me nooit het weelderige volume en de lengte geven dat ik wil. Misschien komt de dag nog dat ze lang genoeg zijn, maar dan kies ik sowieso nog voor een volumebehandeling (minder extensions, bij mijn natuurlijke haarlengte).

 

Zou je Styling Lounge bij jouw vriendinnen aanraden?

Doe ik al volop! Ik weet dat de eerste stap de moeilijkste is, dat was voor mij ook zo. Extensions blijven een moeilijke reputatie hebben, maar ik ben het perfecte bewijs dat extensions wel kunnen zonder haarbeschadiging en voor een natuurlijk resultaat, zelfs wanneer je super fijn haar hebt zoals het mijne!

 

Welk advies zou je meegeven aan iedereen die overweeg om hairextensions te dragen?

Vertrouw op de professionele raad van Maite en haar team. Ze hebben echt het beste met je voor en gaan voor niets minder dan perfectie! Gebruik ALTIJD de aangepaste verzorging van Redken, zonder kom je er niet. En laat je haren nooit zomaar aan de lucht drogen. Het duurt echt niet zo lang om ze zelf snel te drogen met de haardroger. Als je zelf geen tijd hebt om ze uit te stijlen, dan leg je er gewoon een vlechtje in. Dat doe ik geregeld, dan haal ik het vlechtje er na 30 minuutjes uit en heb ik lichte waves! Laat ook geregeld een blow-out doen bij Styling Lounge. Geeft echt een verschil. Believe me. Dankjewel Styling Lounge :)!

 

Jij bedankt lieve Valerie voor je oprecht verhaal met ons te delen! <3

 

Ook zin om jouw persoonlijk verhaal te delen? Of zit je zelf met vragen? Laat het ons weten! Wij helpen je heel graag verder met #perfecthair, al dan niet van jezelf!

 

Xoxo Maite


Tagged :